LOADING

Type to search

I v neděli se tým Šenkýř Motorsport probojoval mezi nejlepší desítku

Share

Druhý závod šestého podniku International GT Open v Barceloně měl dramatický nádech, ze kterého dokázala posádka ve složení Beitske Visser – Richard Gonda vytěžit deváté místo, které přidala k sobotní sedmé pozici.

Oproti sobotě bylo v Barceloně slunečno a teplo. Vyrovnané startovní pole seriálu GT Open mělo nejprve na programu kvalifikaci, ve které Beitske Visser zajela sedmnáctý nejrychlejší čas. Start ve druhé polovině startovního pole není nikdy jednoduchý, ale obešel se bez vážnějších problémů. I když Beitske pozici ztratila, dokázala se vrátit před střídáním zpět na výchozí místo. „Start nebyl snadný, protože jsem musela získávat zpět svojí pozici, ale během závodu se nám podařilo znovu dostat do první desítky, takže jsme se i dnes dokázali posunout zase výše,“ uvedla k závodu Beitske Visser.

Když do vozu usedl Richard Gonda, měl před sebou jezdce, kteří jezdili pomalejší časy, a tak začala velká stíhačka. Ještě deset minut před koncem závodu zavlály nad okruhem žluté vlajky a na trať vyjel safety car. V tu chvíli byl Richard již desátý a po restartu se dokázal ještě o jedno místo posunout. „Je skvelý pocit keď sa predierate vpred. Poriadne som na to tlačil a darilo sa mi bez veľkého zdržania získavať pozície. Beitske zvládla prvú časť a tím dnes rovnako poriadne zamakal. Bol to náročný víkend, no nevzdali sme sa a opäť sme sa posunuli ďalej. Veľká vďaka naším partnerom a fanúšikom za silnú podporu!,“ dodal k výkonu slovenský jezdec.

„Dnes jsme opět udělali, co šlo. Beitske na startu udržela pozici, provedli jsme rychlý pit stop hned na začátku střídacího okna a Richarda poslali na trať na nových pneumatikách. Rišo předvedl rychlou jízdu a postupně naší M6 GT3 dostal do top ten. Deváté místo je v dnešní konstelaci úspěchem,“ hodnotil šéf týmu Robert Šenkýř.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..